söndag 16 oktober 2011

Göteborg

Fick ungefär 5 timmar på havet igår. I behaglig takt kryssade vi runt bland kobbar o skär i Göteborgs Södra Skärgård. Höll praktisk utbildning för några som tar Fartygsbefäl klass VIII. Vi genomförde ett praktiskt radarpass med lätt navigering. De skulle mest känna på hur en radar fungerar och vilka fördelar man har av olika hjälpmedel på sjön. Skönt för mig och komma in i det när man är lite ringrostig.
Idag var det iordningställande av båtarna inför nästa vecka då vi skall upp till Lysekils området och snurra lite bland öarna där. Fick låna sängplats av vännen Jens Kjellerup. Inte träffats på minst 1 år eller om det var längre än så. Kul och höra om äventyr och skola mm. Mäktig frukost blev det också!
Knäet krånglar fortfarande (kommer nog inte läka på typ 1 månad) men ingen träning i helgen förutom lite utomhusgym med Per Nyberg i fredags och upp och ner klättring i båtarna idag. Imorrn blir det mer uppstyrt med vikter och såna grejer. Gott att Angelica levererar i alla fall!
(Letade efter någon maffig bild på typ, fyrar, hav, öar, skärgård mm. Kändes så fattigt och klistra in en snodd bild när man själv inte lyckas vifta med sin egna kamera.)

Fredrik

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar