måndag 10 oktober 2011

Äppelkaka o slalombackar

Nu e det dessvärre hemfärd från Åre. Alexandra Engen (Rothaus-Poison), Ludwig Söderqvist (CRT) och Angelica hoppar av i Stockholm medan jag fortsätter mot västkusten och Varberg. Jätte rolig vecka i den alpina terrängen i Åre.
Anledningen till vistelsen i Jämtland var att Cykelförbundet, Howard (vår engelske mtb forskare från Manchester), Mittuniversitetet och SOK ville undersöka hur utförsåkning på cykel ser ut. Den tekniska utrustningen mätte bland annat EMG, på en rad muskler i överkroppen och armbågsledens rörelse.  Det mättes även trycket mot pedalerna, även rörelseförflyttningen av cykel och åkare mättes. Testteamet bestod av både Downhill-cyklister och XC åkare. DH åkarna hade en lite svårare nivå på sina två banor än XC cyklisterna. Vi fick en dag (4h) att träna på banorna och sen ett ek på en ganska enkel bana (Lilla Blå) och ett åk i den lite klurigare Östra Stjärnvägen och Tjärnis. Åken tog ca 3 min resp 4:20-6 min per bana.
Det fanns med andra ord en mängd tid över att köra upp och ner på berget. Nedan finns en rad bilder från veckan.
 Utsikt från Kabinbanans bergstation.
 Bra väder
 Mindre bra väder
 Uppför
 Dagens Pucko blir...
 Fredrik, Ludwig Söderquist och Fredrik Ericsson (Förbundskapten) vid kabinbanans bergstation. Årets första snö, 7 oktober.
 Ovan: Glada o frusna innan nedfärd.
Nedan: Halvvägs ner tittade solen fram.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar