söndag 30 september 2012

Fyra dagars Kina

Förutom att jag inte är helt säker på om det är torsdag eller lördag, kanske rent av söndag, så är jag helt okej efter en tur och retur Kina. Mäktigt resa. Kina vill ordna WC nästa år och måste visa att de kan. De bjöd in landslag och UCI team för fyra nätter och två tävlingar.

Om de får ordna tävling nästa år eller inte har jag ingen aning om. Men ordna med poliseskort, efterrätter och autograf sugna åskådare kunde de iallafall.

Vårt hotell låg sju kilometer från tävlingsområdet. Det var omkring 100 cyklister som skulle skyddas från de övriga medborgarna, eller om de skulle skyddas från oss. Varje gång det var dags att åka till eller från tävlingen ställde vi upp oss på rad. Bakom och framför åkte två motorcyklar från polisen. All övrig trafik stoppades tills vi passerat.
På tävlingsområdet stod det vakter vid in och utfarten och på diverse ställen efter banan. Schemat var fullspäckat och ingen tid för att flanera på stan och köpa billiga fake converse fanns.

Men det gjorde inget. Hotellet hade god mat och gratis glass som efterrätt. Banan var helt okej. Jobbiga uppförsbackar och lite halvknixiga nedför. Min höft som grinade under Hammarbyhill höll sig i schack. Gjorde inga bra resultat men är nöjd med benen och kroppen. Efter loppet kom en drös med autograf och "take a picture" jägare fram. Rock star känsla.

Sov bra alla nätter och även efter att jag kom hem. Trodde jag skulle var mer jetlaggad, men det löste sig ju fint. Och enligt kalendern är det söndag idag.

Sociala klubben

För att garantera cyklarnas säkerhet hade parkeringsgaraget tömts på bilar. Tre vakter fanns på plats dygnet runt. Mer eller mindre vakna.


Åsa och Olof i vätan på sina försenade cyklar.


Paraden och vaktande poliser


Tävlingsområdet i bakgrunden.Bilder från tävlingsområdet

Välj mat och få den wookad


Invigningen. Skyltbärarna gick flygvärdinne utbildningen på högskolan.

Daisy, vår guide som översatte engelska till kinesiska

Invigning med allt som hör till

Pontus höll våra cyklar rena och snabba

Ludde övervakar cykeltvätten

Min punkterade cykel fick åka polisbil tillbaka. Det tyckte poliserna var coolt

Efter short trackracet där Ann blev nia och några prispengar rikare

Experimentet sätta Olof på en stol med idolkort och se hur fort autografjägarna kom dit.

Det gjordes ingen skillnad i ledare och aktiva när det gällde att skriva autografer

Söt unge

Ludde och Pontus måste vara filmstjärnor enligt tonnårstjejerna


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar