tisdag 15 oktober 2013

Spännande CX i Götet

Dubbelhelg CX i Göteborg check. Fint väder och bra arrangemang av Göteborgsklubbarna.

Dessutom spännande lopp både under lördagen men mest söndagen.
Jag var tyvärr otaggad innan start då kroppen hade känts seg flera dagar. Hade inga större förhoppningar på benen. Tog det lugnare i starten mot vad jag gjort tidigare säsonger, för att slippa halvdö och bli passerad.
Nu höll Åsa taktpinnen alla varven och jag låg tacksamt på hjul. Visste att jag var tvungen att ta mig om innan målrakan då den var väldigt kort och inte upplagd för spurt. Lyckades ta mig förbi och kunde sedan vinna loppet och leda cupen. Bra för motivationen som steg betydligt till söndagens race.
Denna dag fick vi äran att starta samtidigt som herrarna. Jag tog i lite mer i starten med förhoppning att Åsa och Ida Jansson skulle fastna bakom någon av killarna. Det gjorde dom inte. Vi tre hade sällskap i början av loppet tills Ida släppte. Sedan strulade Åsa till det i en backe och jag fick en lucka. Förvaltade den dåligt och Åsa kom i fatt, tyckte att jag höll ett bra tempo men Åsa var starkare. Hon ville inte ligga på mitt hjul så jag tog hennes. På sista varvet kämpade vi för att komma först in i de sista kurvorna mot mål, lika kort upplopp denna dag. Tror det var spännande att titta på vårt lopp. Jag vann med en halv cykellängd och fick behålla ledningen i cupen.

Något som var lite mer spännande, herrarnas lopp. Wengelin och Darvell ledde när jag gick i mål. Efter en stund sjabblade Darvell till det och Fredrik kom i fatt och om. Han höll konstant fem sekunder upp till ledande Wengelin, men kunde tyvärr inte ta ikapp. Men en stark andraplats fick Fredrik med sig hem. Lite roligare än det punkterade framdäcket som blev lördagens skörd.


Foto av Valentin Baat.

Foto av Hans Persson.


Fredrik tvåa och Martin etta i U 23 klassen.Foto av Tomas Wingfors.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar