onsdag 9 november 2011

Konungens Båt

Torrdirekt

Torrdirekt på.

Idag är jag i Göteborg igen. Kommer vara inne på Hemvärnsövning i 5 dagar från idag onsdag till söndag kväll. Tillhör ett Stridsbåtskompani som verkar på västkusten och där vi använder oss av bland annat Stridsbåtar. Syftet med övningen är att träna och bibehålla navigationskompetensen som vi en gång har lärt oss. Till skillnad från ett traditionellt Hemvärnsförband med vapen och skjutövningar så skjuter  vi knappt något alls utan fokuserar på att köra båt säkert och snabbt. Medelåldern är långt ifrån gamla gubbar utan ligger på runt 30 år. Idag när vi fördelade båtarna bestämde jag och Erik Hansson oss för att köra G-Båt. Det är en Grupp Transport Båt (G-båt), vi kan ta upp till 8 pers med lätt packning. Det är en 8 meter, 2 ton aluminium båt som går som en skållad råtta. Ca 30 knop (55km/h). Lite som en gokart bil. Den är öppen i konstruktionen och det enda hjälpmedlet vi har är en kompass och en mindre fungerande navisailor (digitalt sjökort med GPS). Vi har fått låna varsin sprillans ny torrdirekt så vi ser ut som två små gröna korvar. Dagens övning var mest att kolla vart alla grejer sitter och kolla igenom båten så den funkar. Vi bor i natt på Känsö i Göteborgs södra skärgård och kommer under morgondagen åka norrut mot Marstrand, Åstol, Uddevalla och Stenungssund. En annan anledning att vara med i Hemvärnet är att träfa alla de andra killarna. Samtliga är sjukt drivna och det är riktigt kul och hänga och snacka skit ihop. 

Eftersom skärgården är mindre lämplig för cykelverksamhet blir det mycket löpning och styrketräning. Imorrse blev det 40 min löpning ca 8-9 km med inslag av styrka, Motsvarande ikväll igen. Försöker trycka in lite löppass här och där nu för att hålla igång. 

Hoppas Angelica snart mår bättre och är fit-4-fight till helgen och piskar till de andra brudarna. Jag skulle också tycka det var kul och kunna premiera på Sverigemästartröjor.
//Fredrik
Erik Hansson

Förarplatsen

Navigationsplatsen

Båtar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar