fredag 22 maj 2015

Tävling och träningstävling

Här både tävlas det och träningtävlas det. Igår körde vi Activitus Sport Clubs öppna KM i Skatås. Banan var väldigt bra, bara några procent bestod av grusväg. Ingen lång backe fanns men det gick hela tiden upp och ned, vilket gjorde mina ben trötta efter två av fyra varv. Fick då släppa min jakt på Thor från Void, som låg närmast framför. Fredrik vann herrklassen och kom ifatt mig på sista varvet.
Det här med korta backar som blir långa ändå uplevde jag också förra lördagen under Swe cup i Huskvarna. Efter att ha kollat in höjdmeterantalet antog jag att banan skulle gå några vändor upp och ner för hela slalombacken. Nu "nöjde" arrangören sig med halva stigningen. Otrolig tur för mig, vet inte om jag hade kommit upp annars. Även denna bana var väldigt rolig och mycket MTB, flera ställen hade både a,b och c linjer. Loppet gick bättre än jag tänkt, blev varken sist eller varvad och det var kul att tävla igen.
Mina skadeproblem höll sig i relativt bra skick i Huskvarna och dagarna efteråt kännes helt okej, dock gick det inte lika bra under gårdagens race. Men det känns ändå bra idag. Hej och hå.

Nu laddar vi för att hejja på några vänner som springer Göteborgsvarvet i morgon.


onsdag 13 maj 2015

Språkresan

Efter att ha pratat tyska, engelska, svenska och lite norska, langat/ åkt EM och skottat mil efter mil på autobahn är vi hemma i Göteborg. Möttes av en ny och säker ytterdörr och fler dammråttor än när vi lämnade lägenhten.
Resan till Tyskland var bra på alla sätt och vis. Som sagt fick vi prata mycket tyska, cykla bland alper och titta på kor. Väldigt nyfikna kor. När jag gick nära för att fota kom de glatt skuttandes och ställde upp sig på rad. Så stod de snällt tills en tant med hund gick förbi, då var jag inte intressant längre.

Efter Stiefenhofen åkte vi till Singen, där tyskan kompletterades med engelska och svorska. Omställningen var dock knepig. Jag och Fredrik gjorde sällskap med norska landslaget. ( Tack för hjälp med lagning och lån av Karchertvätt.)
När förbundskaptenen pratade var jag inställd på att lyssna på tyska och förstod inte alls vad som sades. Hade helst svarat på tyska, men kom på att han nog uppskattade svar på svenska.

Fredrik åkte EM, jag såg till att han åt och sov. (Ingen skillnad mot hemma egentligen..) Nu laddar vi för helgens tävlingar. Fredrik åker i Vårgårda på söndag. Jag tänker så långt åka i Husqvarna på lördag. Även om höjdmeterna är många är distansen kort och jag måste ju börja i någon ände. Mitt mål är att bli trött och inte varvad. Allt där emellan är bonus.





onsdag 6 maj 2015

Får korna mjölksyra här?

Tillbaka till brottsplatsen, Stiefenhofen i södra Tyskland och inhysta hos familjen Weh. Vi bodde här under vår tävlingsresa 2012 och har länge velat åka tillbaka och cykla bland kohagar och alptoppar. Fredrik laddar för EM på söndag och har kört några längre pass till bland annat Österrike, ett stenkast från vårt boende. Jag får nöja mig med den cykling kroppen tål, det vill säga inte så mycket som hjärnan vill ha. Men tröstar mig med att mina cykeldagar är fler än de Fredrik fick under senaste besöket, den mesta av hans tid spenderades på Lindenbergs Rotes Kreus.

Nu är vi lämnat västkusten fanns förhoppningar om att inte behöva drunkna i dåliga Göteborgsvitsar. Men det sket sig redan under vårt första cykelpass. Vi han inte många meter innan Fredrik levererade. Efter att ha passerat en kohage med många höjdmeter på liten yta hör jag en vits av Göteborgskvalité från mitt sällskap;
"Får kor mer mjölksyra här, eftersom de går i så branta backar."
Dock verkar Fredrik väldigt nöjd med vitsen, det har inte kommit några fler på hela veckan.

Idag väntar cykel i regn och en fika hos familjen Weh, som i vanlig ordning tagit väl hand om oss. Funderar på om det beror på att vi är utländska gäster, eller om de tar lika väl hand om alla. Både nu och 2012 fick vi väldigt mycket hjälp från både famljen Weh och deras kompisar Grath. Kanske ser vi sympatiska ut, Göteborgsvitsar gör sig som tur är inte så bra på vår skoltyska..


I måndags fick vi en guidad tur på Simon och Raphael Wehs mountainbikebana med handbyggda stigar. Tip top.


Simon och Fredrik testade hur lång tid ett varv tog.

Raphael mot banans mål.



/ Angelica