onsdag 16 juli 2014

" Strunta i getingboet och paddla!"

Förra vecka hade mamma och pappa besök av mig och Fredrik. Jag i min tur fick besök av Emmy. Lockade av solen och värmen bestämde vi oss för att paddla till Rättvik i farmor och farfars kanadensare. Vattnet i båthamnen låg lugnt och stilla. Utanför kunde man skymta lite högre vågor. Smartast hade varit att följa vikens kant istället för att korsa den. Men i Rättvik väntade lunchen och jag började bli hungrig. Så siktet ställdes rakt över viken. Väl ute ur hamnen vågar det lite för mycket för att vara bekvämt. Dessutom fick vi vågorna i sidan.
Jag talar om för Emmy att om man paddlar hela tiden så håller kanoten balansen bättre och välter inte.
Vi paddlar på, lite rädda, men metodiskt. Mitt på vattnet hittar Emmy ett getingbo under sin sittplats. 
" Vad ska jag göra?"
" Strunta i det. Vi måste paddla på annars välter vi. Låt det vara."
Tur att getingboet var tomt. Annars hade vi nog haft mer problem än höga vågor. Väl över viken slickade vi kanten de resterade kilometrarna till Rättvik.

Veckan bjöd fortsatt på sol och bad i sann sommaranda. Vi hälsade på mormor och morfar och fick äta på den nybyggda verandan vid stugan i Dammsjön. I lördags var hela släkten på pappas kusins bröllop i Rättvik. Ett lyckat bröllop för oss gäster, jag tror brudparet också var nöjda. 

Nu är jag och Fredrik hemma i Varberg. Efter tre veckor borta ägnar vi oss åt att mata tvättmaskinen och damma av övervåningen där vi bor. I helgen åker vi iväg igen. Fredrik kör SM i XC i Jönköping. Jag äter glass med Maja. Alla glada och nöjda.

På vägen hem var det betydligt lugnare. Dock med hot om åska.

Brudparet och tärnorna.

Erika var fin i dräkt.

Lika så farmor. Flankerad av Felicia och Johannes.

Mamma, jag och Fredrik.

Kusinerna Rayban.

Toasmasters. Fullt upp timmen innan vigseln.

/ Angelica