måndag 28 januari 2013

Fredags effektivitet

I fredags hade jag en synnerligen produktiv dag. Det började med benstyrka och bålstyrka på morgonen. Kände mig stark och blev så glad att jag resten av dagen bara betade av to do efter to do.
- Letade igenom internet efter lägerboende på GC
- Åkte in till stan och skrev kontrakt för ett deltidsjobb
- Köpte ÄNTLIGEN ett par nya löparskor
- Hämtade ut paket med reservdelar till en ledsen vintercykel
- Köpte blomjord till döende palm OCH passade på att i förväghandla extraprislax till lördagen.
- Slängde två tredjedelar av palmen. Bytte jord och sparade det minsta och friskaste trädet. ( Som jag sedan dess minutöst bevakat, kommer den att övarleva?)
- Lagade falafel till middag
- Avslutade med att baka semlor. Som trots både jäst och bakpulver bara blev en halv tumme höga (?)


Maja kom hit över helgen och hälsade på. I söndags testade vi skidspåren vid Landvetter. Tyckte konstsnöslingan var ultimat. En lång backe upp och en ned. Inte allt för mycket folk och lättvallat. Har mitt i allt TC cyklande glömt bort vad som egentligen är kul vinterträning.

Änggårdsberget 
+
        
=
Väldigt jobbiga intervaller

Det var mysigare i verkligheten. Släkt lampa, tända ljus, levande musik och servitörer.



/Angelica



måndag 21 januari 2013

Snuvad på en MTB tur

Planen var ju så bra. Fredrik åker till Jönköping lördag- söndag. Jag lånar hans vinter MTB och kör i skogen på söndagen. Tommy Hammarström planerade också cykel i skogen och skulle visa fina stigar. Tänkt en lätt snötäckt stig med solljus mellan träden.

Planen som var så bra sprack dock när Fredrik, nöjd och glad, ringer från bussen påväg til Jönköping.
- Jag tog cykeln till jobbet, svintidigt, körde fyror på hög watt och allt gick kanonbra. Sen låste jag in cykeln på jobbet och han precis med bussen.
- Jaha vad bra då. Eller vänta, vilken cykel var det du tog till jobbet?
- Min pendlar/vinterhoj.
- MTB:n alltså.
- Juste ja..

Vad är väl en bal på slottet. Alternativt kan jag ju skaffa mig en egen vinter MTB. Tog crossen i stället och fick se havet. gick ingen nöd på mig egentligen. Förutom att jag frös om tårna. Och fick åka i motvind hem, tillsammans med bilarna på stora vägen då jag missade avfarten till den lilla vägen.

Särö.

Bilder på highlights den gångna veckan.

Storhandlat kylskåp.

Farväl av trött blomma.

Bild som illustrerar mitt gnälliga inlägg förra veckan.

Afrikansk mat med tillhörande efterrätt.

Hemköp har fattat grejjen. Halva priset på bröd och fikabröd efter 20:00.

Glass ingick i storhandlingen och får en egen bild,


Farväl av Södertörns Högskola och inlämnat projektarbete.

Clara bjöd på en tvåfärgad drink som klapp på axeln.

/ Angelica



söndag 13 januari 2013

Göteborgs Distans

I helgen har det blivit en hel del cykel.

Lördagens utflyktsmål var ett något Tivoli liknat gård mitt i skogen mellan Göteborg och Alingsås. Dagens sällskap var snabbingarna Olof Jonsson och Martina Thomasson.

På söndag bytte vi sällskap till Åsa Erlandsson.

Riktigt kul rundor och grymt bra fart.

Fredrik

onsdag 9 januari 2013

Det är nästan så man kan tro att jag är bitter

Det är kul att folk är glada och får uppleva fina saker. Det är ju ännu underbarare när de väljer att dela med sig på, exempelvis, facebook. 
Efter att jag hade plaskat runt i gråheten och duggregnet på vägarna kring Göteborg ser jag denna bild. Tagen under de tre timmar jag spenderat på att bli genomblöt och koldioxidberikad. 
(Alla vet ju att sociala medier är något som absolut inte är frivilligt att kolla.) I sommar, då ska jag mangla ut solskensbilder på havet och klippbad i solnedgång... 

Efter att ha fått min beskärda del av vinter och skidor är jag som sagt tillbaka i Göteborg. Törstar mig med att sommaren är ungefär två veckor lång, så för jämnlikheten och jämnställdheten är väl liknande period med snö nog. 
Fick åka mycket skidor när jag var hemma. Så mycket att jag till och med åkte slalom. Som jag senast gjorde i ettan på gymnasiet, hur länge sedan det är räknar jag helst inte ut.. 
Fredrik gav mig tips och efter ett tag förstod jag hur det kan vara jobbigt att "bara" åka nedför. Kul hur som. Även om det är frustrerande att jag inte kör lika fort som Fredrik..


 

/Angelica



lördag 5 januari 2013

Vare ljus

På Göteborgs Universitet börjar det arta sig. Vi har lyckats knyta an Lennart Gullstrand från Bosön till 25% som kvalitetsansvarig för tester och utrustning. Han kom ner i torsdags och fredags och vi gick igenom de olika delarna i utrustningarna för att se till att vår utrustning mäter korrekt. Mycket lärorikt för mig också.

Körde ett tröskel och maxtest i torsdags för att få ett hum om statusen på en av våran utrustning. Körde 5 fyror direkt efter det.

Fick min efterlängtade julklapp. En massa spännande kvällslektyr..

Körde distans med några Varbergare idag lördag. Nere och hämtar julklappar hos mor o far. Värmde upp med några tröskelintervaller innan. Fick totaltid 4:30 på klockan och lyckades felbedöma formen i det grövsta och väggade bland det värst jag vart med om. Som bilden visar.

God fortsättning på det nya året förresten.

Fredrik

onsdag 2 januari 2013

Rättvik

Nu är jag på väg hem till Göteborg från Rättvik. Vart i Dalarna och firat nyår och hängt med Familjen Edvardsson.

Tack för denna veckan, för mat, skidtips och gott häng.

Det har blivit en hel del längd och två tillfällen alpint. Blir en weekend i Åre i början av Februari. Kul och dammat av alpinutrustningen.

Tillbaka i Götet blir det testcykel, lite längdskidor och vintercykling med de nya dubbdäcken.

Fredrik