lördag 27 oktober 2012

Monsterinlägg

Nu är vi Göteborgare! Efter att målat fönster och sågat ner farfars Mongolia träd... (far var sådär nöjd) har jag nu lämnat Varberg för ett tag.

Fått en tillsvidaranställning på Göteborgs universitet som adjunt eller testledare på Centrum för Hälsa och Prestation, CHP. Kommer jobba med konditionsutveckling och syreupptagsmätningar. Skall bli spännande. Firades med Cola och kanelbulle.

Träffade några gamla båtkompisar förra helgen och åt kräftor och badade badtunna i havet i Kungshamn i Bohuslän. Super trevligt!

För någon vecka sedan var jag på maskerad. Vann bästa utklädnad.

Även sportat lite och besökte idag lördag Allebike i Alingsås. Bjöds på kanelbulle/ väggbulle och köpte bromsklossar.

Fredrik

torsdag 25 oktober 2012

Hejdå Falun. Hej Göteborg

Göteborg var det här. Bjöd mina föräldrar på en mindre chock när de kom för att hämta mig och mina saker i går morse vid sju på Jungfruvägen. Först konstaterade pappa att bara hälften av detta kommer gå in i bilen. Sedan tittade mamma på havet av kartonger och väskor och sa det samma.
Tur och tack så var Håkan väl förberedd på eventuella krissituationer i samband med flytt. Det jag inte akut behövde för att överleva i Götet kördes till deras hus på andra sidan Falun.
När vi packat in det viktigaste, kläder, fotoalbum och en butterkaka kunde vi komma iväg vid tio.

Hittade till lägenheten och packade in alla saker. Erika kom över och vi gick och åt på en palestinsk restaurang. Följt av butterkaka och pajfika hos Erika och Alicia.
Bra start på Göteborg.

Har inga bilder på min stora flytthög, men väl från Farmors fylla jämnt år kalas i helgen.

Fördrink på laddning

Erika

Farmor och farfar

Maaat

Hungriga men glada gäster

En kort summe av farmors liv



Följt av lite dans


angelica

fredag 19 oktober 2012

Motorsågsmassaken

Eller kanske mer slyträdsmassaken. Kan väl säga att inget skidpass eller styrketräningspass gett mig sådan begynnande träningsvärk i vänster underarm. Pappa instruerade mig om sågens viktigaste funktionerna och hur jag skulle hålla och stå. Sedan fick jag kvista kvistar som egentligen gått att bryta av för hand. Gick sedan över till att såga ned sly träd, för att avsluta med bossen på bilden nedan.

Såga träd är lite som ett TV spel. Först får man klura vilket träd i dungen man ska ta först. Eller är det bättre med några grenar? Såga och sedan fundera vidare vilket träd som står på tur. Till sist är man framme vid det största trädet i dungen. När bossen är avklarad väntar nästa nivå med lite större träd. Som i TV spel.
Dagens arbetare.

Dagens arbete.
Pappa tappade locket till röjjsågens bensinfack.


/Angelica

måndag 15 oktober 2012

Falu CX helg

Måste återigen poängtera hur kul det är med cykelcross. 
Så, till helgens två deltvälingar i Falun. Banan var lite omgjord mot förra året. Till det bättre. Vi åkte ner på sidan av mördarbackens början, där VM 2015 maskinerna gjort en lerig nedfart. Inte så lerig, med lite trixig om man åkte fort. Eller rolig om man åkte fort.
Åsa Erlandsson var lika starkt som i Kumla och vann båda dagarna. Jag var däremot starkare än i Kumla. Första dagen tog jag starten. Orkade sedan inte hänga på när Åsa gick om, men avståndet blev inte så stort. Låg runt 15 sekunder tills det var två varv kvar. Då tappade jag lite till. Men nöjd med loppet. 
Lisa Ström, ihoplappad och utan större blåmärken, kom trea. 

Hade supporterklubben på plats. Denna gång utökad med min äldsta kusin med labrador. Vinst var det enda som räknades från dessa två. Nu blev det ju inte riktigt så men som Johannes, kusin, sa " Du ledde i allafall i starten, det kan ingen ta ifrån dig". Han lovade att kolla på Uppsalas bakgator om han kunde hitta något som gör en snabb. Omtänksamt. 

Dag två tog jag det lugnare i starten, plus att Åsa åkte lite fortare så det reglerade sig själv. Hade som taktik att inte dra i början för att kunna hänga på längre. Vi åkte jojjo i två varv innan benen inte orkade Åsas tempo. Blev ganska mycket tid, men jag är nöjd med loppet.

Tack Falu CK för bra arrangemang och roliga banor.
( Hade varit spännande om banan gått baklänges dag två, med en lerig springbacke där vid mördarbacken) 

Jag, Åsa och Lisa på pallen




Mina föräldrar kom förbi igår och skulle "bara hämta ett par saker" jag inte behöver i Göteborg. Det var "bara ett par byråer, köksbord, stolar och trasig stationär dator". Pappa tyckte att jag flyttar lite för ofta mot hur kul han tycker det är att bära möbler. Dock kom båda mamma och pappa igång när de fick pussla och trixa för att få rum med allt. Tjatade efter mer saker att packa in i slutet.
Tack för hjälp. 

/angelica

lördag 13 oktober 2012

Cross nästa

Cross är kul. Banan i Kumla förra söndagen var nog den roligaste på länge. ( Också jämfört med förra årets säsong) Det ska vara så MTB lik bana som möjligt. Helst med stenar och sådant.. Får se vad de hittat på på Lugnet idag. Är dubbelhelg med tävlingar i Falun. Skönt att ha nära. Här kan man se en av banans kurvor, sänds live när vi tävlar: http://camlugnetthus.falun.se/view/index.shtml

Annars denna vecka har jag fyllt huvudet med gränsvärden, lågdoseffekter, standard studier, EFSA hit och EFSA dit. Börjar få ner allt på papper i någorlunda vettig form också.

Nästa vecka blir det att flyttpacka. Har ju bott mina 10 snittmånader i Falun nu så.. Som Fredrik skrev blir det Göteborg för ett tag framöver. (Förhoppningsvis mer än 10 månader)



torsdag 11 oktober 2012

Göteborg

Angelica och jag har flyttat till Göteborg. Eller iaf fått nycklar till en lägenhet och skall snart börja bo i där.

Har fått en tjänst på CHP (Centrum för Hälsa och Prestation) ett fysiologiskt testlabb på Göteborgs Universitet. Mer info om labbet kommer löpande i framtiden.

Nedan var Erika Edvardssons inflyttningspresent. Belgare o Mazariner.

Cykelpendlat från Varberg idag. Bilden på datorn är från hemresan. Cyklade innan i veckan oxå. Väggat tre av fyra turer men det tar sig. Skakat liv i Powertap hjulet oxå. Gör en västkust Öijer..

Det är mycket som händer nu, och har hänt med för den delen den senaste tiden. Spännande.

Fredrik

lördag 6 oktober 2012

Som salt och peppar. Hallon och jordgubb. Krossade tomater och tonfisk


Some times the feelings are right.

Vi hittade varandra på en gång. Crossen och jag. Som vin och ost. Rutigt och randigt. Tublim och svordommar. Vissa saker hör bara ihop naturligt. Undantag för en svacka innan jag kom på hur bromsarna skulle justeras. Tog en vända i mörkret igår på Lugnet efter monteringen. Endast vi, stjärnorna och ett gäng stackare som sprang intervaller efter visselpipa var vakna..
Crossen svarar när jag begär det och är svart. Allt jag tycker om på en gång. 



I morgon blir det crosstävling i Kumla. Tycker egentligen att om man, som jag nu, bara kör en dag så kör man på lördagen. Då är alla lika pigga, nu kommer ju jag (rent teoretiskt) vara piggare än de som också tävlar idag. Skyller på att jag kom hem från Göteborg i torsdags kväll. Byggde klart crossen igår och ja. Lite lugn och ro ibland. 

Min syster kan det här med inflyttpresenter





angelica