söndag 30 september 2012

Fyra dagars Kina

Förutom att jag inte är helt säker på om det är torsdag eller lördag, kanske rent av söndag, så är jag helt okej efter en tur och retur Kina. Mäktigt resa. Kina vill ordna WC nästa år och måste visa att de kan. De bjöd in landslag och UCI team för fyra nätter och två tävlingar.

Om de får ordna tävling nästa år eller inte har jag ingen aning om. Men ordna med poliseskort, efterrätter och autograf sugna åskådare kunde de iallafall.

Vårt hotell låg sju kilometer från tävlingsområdet. Det var omkring 100 cyklister som skulle skyddas från de övriga medborgarna, eller om de skulle skyddas från oss. Varje gång det var dags att åka till eller från tävlingen ställde vi upp oss på rad. Bakom och framför åkte två motorcyklar från polisen. All övrig trafik stoppades tills vi passerat.
På tävlingsområdet stod det vakter vid in och utfarten och på diverse ställen efter banan. Schemat var fullspäckat och ingen tid för att flanera på stan och köpa billiga fake converse fanns.

Men det gjorde inget. Hotellet hade god mat och gratis glass som efterrätt. Banan var helt okej. Jobbiga uppförsbackar och lite halvknixiga nedför. Min höft som grinade under Hammarbyhill höll sig i schack. Gjorde inga bra resultat men är nöjd med benen och kroppen. Efter loppet kom en drös med autograf och "take a picture" jägare fram. Rock star känsla.

Sov bra alla nätter och även efter att jag kom hem. Trodde jag skulle var mer jetlaggad, men det löste sig ju fint. Och enligt kalendern är det söndag idag.

Sociala klubben

För att garantera cyklarnas säkerhet hade parkeringsgaraget tömts på bilar. Tre vakter fanns på plats dygnet runt. Mer eller mindre vakna.


Åsa och Olof i vätan på sina försenade cyklar.


Paraden och vaktande poliser


Tävlingsområdet i bakgrunden.



Bilder från tävlingsområdet

Välj mat och få den wookad


Invigningen. Skyltbärarna gick flygvärdinne utbildningen på högskolan.

Daisy, vår guide som översatte engelska till kinesiska

Invigning med allt som hör till

Pontus höll våra cyklar rena och snabba

Ludde övervakar cykeltvätten

Min punkterade cykel fick åka polisbil tillbaka. Det tyckte poliserna var coolt

Efter short trackracet där Ann blev nia och några prispengar rikare

Experimentet sätta Olof på en stol med idolkort och se hur fort autografjägarna kom dit.

Det gjordes ingen skillnad i ledare och aktiva när det gällde att skriva autografer

Söt unge

Ludde och Pontus måste vara filmstjärnor enligt tonnårstjejerna


fredag 21 september 2012

Sand i skorna

Sand kan fylla en strand vid ett varmt hav och vara alldeles underbart.

Sand kan också användas på andra sätt och bidra till mjölksyra.

Ensam halvtidig morgon i Jordbro företagsparks sandtag.  Glad och inte ont anande.

Trött och fullt vetande. 

" Jag är snabbast och bäst i hela sandtaget" försökte jag peppa mig med

tisdag 18 september 2012

Pursue Happiness

För ett år sedan började vi planera att åka till Europa o cykla fort. Hösten såg lite lika ut på sina håll. En massa härjande o kanske inte lika mycket cykling.

Förra helgen var precis som Angelica skrev, jätte kul. Denna veckan har för mig varvats med båtåkande, stöttat upp ledningsstaben och radiokommunikationen och häng med de andra soldaterna. Passat på och springa några gånger.

Imorgon em blir jag civil igen och kommer bl.a. hänga med Angelica och jobba på Bosöns testanläggning.

Fredrik

måndag 17 september 2012

Rullskidor var det här

Fredrik kör båt och umgås med vältränade, mestadels, män i 20 årsåldern. Medan jag hänger i datasalen och skriver om kemikalier. Rättvist.  

Har inlett logistik VM och försöker få ihop det jag vill göra kommande månaden. Hinner inte åka den första crosshelgen, synd för jag längtar efter crosssåkning. Förhoppningsvis kan jag köra andra helgen i Kumla. Har ju sorterat min fyra år gamla cross till vintercykelfacket och köpt en ny.

I helgen tävlade jag halva Hammarbyhill. Tyvärr bråkade baksida lår, rumpa, höft, rygg ovanligt mycket och jag klev av. Fick en tid hos Team Fysiq idag och naprapaten vred loss en låsning med besked.
Tur är väl att rullskidorna finns när cykeln ställer till problem för benen. I morse var jag och Emmy uppe före morgonsoffan och tränade. Innan frukost dessutom. Vissa saker gör man mindre gärna om.

Emmy, som jag bor hos de två veckor jag är i Stockholm.

Tänkte svänga förbi Fredrik och hans kompisar, men Emmy ville hemsk gärna vara i tid till skolan..

fredag 14 september 2012

Försvarsmakten

För en vecka sedan åkte jag och Angelica upp till Stockholm. En mängd olika anledningar såsom gött häng, olika jobb, cykeltävlingar, resa, sponsoråtagande.

Sedan i måndags har vi varit ute och kört båt i Skärgården. Amfibiekompaniet på Amf1 har en stor övning i Skärgården.

Jag är inne o kör stridsbåt till och med onsdag nästa vecka.

Idag blåser det satan men det är tur att vi är inne i båten.

Fredrik

tisdag 11 september 2012

Stockholm var det här

Nu har vi semestrat klart i Stockholm. Reste lätt med varsin cykelväska innehållandes lätt cykel och tunga tillbehör Varberg- Stockholm i torsdags. Plus varsin väska modell stor och diverse andra onödiga saker. (Vad hände med ungdomen när jag utan problem släpade cykelväska med vintercykel och massa andra saker, skidfodral med skidor och skor, väska med halva mitt bohag Vikarbyn- Stockholm.)
Väl framme åkte vi til Fredriks kompis Sandra och hennes kille, som lånade ut ett par kvadratmeter av deras lägenhet åt vår packning.
Sedan vandrarhemmet och ut i jakt på något matställe. I vanligt ordning vann Mc Donalds eftersom vi inte helt oväntat tyckte det var bra att äta efter 22:00.

Resterande dagar ägnades åt häng i akademibokhandeln, dop, bio, öl, dans, bio och lite farande och flängande.

Semestrandet i Stockholm är som sagt slut och nu är det plugg i Stockholm som gäller ett par veckor. Och Hammarby Hill. Och de ena med det andra.
Fredrik är ute på sjön och jobbar i tio dagar och kör sedan Svealands mästerskapen.

'
Mat

Om man undrar

Fredrik

Jag

Sofia och hennes Dave döpte sonen Charley i Eskilstuna i lördags



angelica

torsdag 6 september 2012

Kalas med Bockstensmannen

Förra veckan fyllde Angelica år. Hipp, hipp, hurra! Firades med hennes syster Erika på en kaj i Göteborgs inlopp.

I söndags var det Bockstenaturen. Kul och cykla igen. Slutade 10a och är nöjd. Angelica slet nog mer för sin andra plats och slutade där med tvåa i cupen.

Både syster och bror körde delar av tävlingen vilket var riktigt roligt.

Nu e vi påväg till Sthlm och en massa spännade äventyr..

Fredrik

onsdag 5 september 2012

Sista rycket på Bockstensturen

Bockstensturen kan ha varit det jobbigaste jag gjort i år. Starten gick. Jennie Stenerhag åkte ifrån mig. Sandra Salinger kom i fatt. I första backen gick jag ifrån och trodde att bara jag bet i kunde jag säkra min andra plats i loppet och i cupen. Krampkänningar  med 50 kilometer kvar kändes stabilt också. Jag slet och bet i. Lyckades hålla rulle när någon åkte förbi ett tag. Fick släppa, ta rulle på nästa en bit. Mitt mål var en mil kvar skylten. Jag skulle slita mig dit och sedan få "rulla" i mål. Vände mig om innan vi gick in på stigen och fick se Sandra Salinger som var påväg i fatt. Tänkte att det inte kan vara sant, jag orkar inte en meter till och hänga på till en eventuell spurt lät som döden. Min enda chans var att rycka direkt för att Sandra eventuellt skulle "fastna" bakom de två killarna som var mellan oss då de var smalt och inte så stora möjligheter att köra om. På något vis funkade taktiken, ända tills man åker av bron mot målrakan. Då var Sandra plötsligt bakom mig igen. Men jag lyckades vara före i mål och blev tvåa i loppet och i totalen. Veckans guldmedalj till mina ben som fungerade lite extra när det behövdes. Annars hade det blivit en tråkig fjärde plats i cupen.

Fredrik åkte också, första tävlingen sedan han testade gräskvaliten i Norge, och slutade tia.

Tack för superlagning av Bleckurs, Edin plus Bertil.


foto: Per Kumlin