torsdag 31 maj 2012

Sjuk cykel eller sjukcykel

Börjar cykla mer och mer. Trampade runt en klassisk runda runt Varberg igår. Hoppade i dirten och såg en massa nya hus och tänkte"Oj, vad dom bygger."

Eftersom jag bara kan cykla landsväg smällde jag på ett par 28or. Rullar lite enklare.

Fredrik

söndag 27 maj 2012

Vardag och iphonegnäll

Så, nu är vardagen tillbaka igen. Det vill säga, samma mat till lunch och middag. Gärna till lunch igen dagen efter om maten räcker. Lyssna på Rock Klassiker och störa sig på diverse reklamer eller lyssna på P3 och störa sig på diverse låtar de spelar.
Jag har cyklat lite i helgen och tror jag är frisk nu. Skulle ju vara fint.

Igår morse var jag satans trött och seg efter frukosten. Men så ringde Erika, hon har köpt en iphone på Blocket. Vi gnällde tillsammans över hur störigt det är att skriva SMS utan knappar och T9. Efter att ha klagat på iphone kändes det mycket bättre och jag städade lägenheten av bara farten.

Idag ska jag åka och kolla på sista etappen av Borlänge Tour och fixa det sista med C uppsatsen.


angelica

fredag 25 maj 2012

Eeeema i Viiiichen...

.... iallfall nästan. Hemma i Falun.

Öresundsbron levererade solnedgång i måndags.

Efter att ha lämnat av Fredrik i Varberg, hälsat på två vänner i Jönköping, hälsat på en till vän med nyfödd bebis, ätit Lappenglass och tagit genvägen via Hofors från Hedemora kom jag till Falun i onsdags kväll.




Fick solnedgångcykling i onsdags och hittade Bojsen beach efter en vända på Jungfruberget.

Jag var till Vårdcentralen igår och frågade om min mage. Sköterskan ville röntga min skadade axel. Tyckte det var mycket bättre om hon åtgärdade mina magproblem så jag kunde tävla i helgen. Hon rekomenderade att ta det lungt och äta ris. Jahaja. 

onsdag 23 maj 2012

SVERIGE

Nu är vi hemma i Sverige!

Vi kom i måndags kväll/ natt strax innan tolv till mor o far Edin i Varberg. Sovmorgon, ompackning och lunch med pappa Edin, sen stack Angelica till Jönköping och vidare norrut.

Jag passade på och gå till husläkaren för magsmärtor och nacken, boka tid hos en sjukgymnast, åt glass med syster o bror och snackat med mitt jobb på Cykelverkstaden No1.

Idag onsdag har jag målat plank till far och återbesök hos doktorn från igår.

För mig väntar rehab ett tag nu. Få bättre balans på högerbenet och bygga upp kondition och styrka igen. Angelica kommer fortsätta tävla och härja i Falun.

Fredrik
















måndag 21 maj 2012

Hemmöver


Nu kan vi det här med Frankrike och vårt post bordellboende. Påbörjat hemresan och vi tävlar i vem som är mest dryg. Fredrik leder med sin "vad sa du" sjuka. Pasade också på att kolla hur spännande det är att köra på dieselångorna och fråga tröga fransmän efter närmaste mack. 

Tävlingen idag var kort för min del. Jag fick problem med magen i vecka och även om hjärnan ville vara frisk så sa kroppen nej efter ett varv. Men jag fick en bra start jämfört med tidigare lopp vilket jag är nöjd med, kunde ta mig fram mera under startloopen. 

Vi kollade på herrarnas lopp och fransmännen hejjade lika mycket som tjeckerna förra veckan. Julien Absalon hade byggt banan med sin downhillåkande brorsa, vilket speglade banan en aning. Absalon vann och publiken var glad.

Vi åker en bit idag och sedan resten i morgon till Varberg. 
Billingeracet, första deltävlingen i långloppscupen gick i helgen och Lars från vårt team vann, riktigt kul.

angelica

fredag 18 maj 2012

Nummerlappar

Nu är vi tillbaka i La Bresse. Hämtat ut nr lapparna för dagens sprint och söndagens XC lopp.

Angelica är ute och kör på bakhjulet på banan och jag skall gå och handla och se cool ut.

Fredrik

torsdag 17 maj 2012

Syslöjd, testkörd bana och franska baguetter

Nu är mtbvm2013 i Frankrike och skall köra Världscupen i la Bresse. Angelica skall tävla och jag skall heja och agera servicepersonal.

I kronologisk ordning tog jag bort stygnen i knät i tisdags (eller husläkaren fixade). Kändes direkt bättre o lättare.

Igår onsdag sa vi hejdå till familjen Weh och tog Dacia-bilen till Frankrike o vårt boende här. Nästan i klass med vandrarhemmet i Åstorp. Tre döskallar av tre möjliga. Men vår bordellmamma är iaf trevlig även om hon bara kan franska.

Idag har vi provkört banan. Tog min första cykeltur på tre veckor och följde en snittslad stig upp på berget:) Tog en tur på banan och gick där det var för svårt. Funkade bra även om knät värker lite.

Angelica tycker banan är bra och utmanande. Mer träning imorrn.

Imorgon fredag är det träning på banan, nummerlappshämtning och sprint på kvällen. Angelica tävlar på söndag också. Kan kolla på livesändning från loppet via denna länken.

Fredrik

måndag 14 maj 2012

Praha


Efter tävlingen igår åkte vi till Prag och lekte turister. Vi tittade på kyrkor och andra gamla stenhus utsmyckade med diverse statyer och åt på en restaurang Fredriks kompis tipsade om.  Nu är vi halvvägs till våra kohagar i södra Tyskland. Ompackning och de sista nätterna i lägenheten innan vi åker till Frankrike för de två sista racen i helgen. 

söndag 13 maj 2012

Publik!







Blåsigt, soligt och trötta ben. Väldigt trötta. Lämnar det och pratar om publiken.  Mycket folk och ännu mera liv överallt. De hejjade livet ur sig när jag åkte förbi alldeles för långt bak. Tänkte att hur ska de kunna hejja högre när ledaren kommer om det låter såhär nu. Men tjeckerna kunde höjja volymen till det dubbla. Vi kollade när herrarna körde och när hemma åkaren Kuhlavi åkte förbi var det fest. Riktigt häftigt att se. 

Sprinten i Nove Mesto


Nu har vi bytt syd tysk landsbygd mot tjeckisk landsbygd. Här vet de inte vad släta asfaltsvägar är, bilen hoppar rätt friskt på motorvägen med. Men gratis WIFI, det kan tjeckerna. Till skillnad från byn vi bor i, där befolkningen knappt kan stava internetcafe.
Itorsdags behövde vi kolla färdvägen till hotellet. Chansade på en vägkrog och en bensinmack. Båda hade WIFI och vi kunde googla vägen. Det var väl inte så mycket väg att tala om till boendet, men när vi väl kom hit i går lite för sent var ägarna vakna, vi fick vårt rum och det var stjärnklart ute.

Igår körde jag sprint. Kom 17:e i kvalet och åkte ut i kvarten där jag slutade trea. Jag hade häng på ettan och tvåan länge men orkade inte upploppet. Fredrik servade och agerade i vanlig ordning trevligt sällskap.

I dag har jag kört XC banan och Fredrik har langat åt Dennis och Kajsa.



tisdag 8 maj 2012

Nöjda

Nu är vi båda nöjda. Idag tog vi en tur till Lindau vid Bodensee, en fin sjö på gränsen till Österrke och Schweiz. Fredrik såg några segelbåtar och fick ge mig en crash course i båtvett. Jag fick se en liten strävhårig tax och handla på Röda Korset. Topp dag för alla iblandade. 

Fredrik är hos läkaren som ska berömma läkprocessen i knät eller såga av benet. Såret ser bra ut och stygnen kan kanske tas bort om en vecka.
Jag laddar för distans i morgon. På torsdag åker vi till Nove Mesto och tävlingarna där.







Nu när Fredrik inte kan cykla är han mer som Kaminmannen i Percy Tårar.

Glass i Lindau.

Helt okej,

söndag 6 maj 2012

Schweiz









Såhär såg det ut i Solothurn i lördags. Jag åkte en deltävling i Swiss cup. Banan gick ut ur staden, grusväg och stig uppför, stig utför och tillbaka genom staden till målområdet. Många utställare, publik och allt sådant. Det regnade på morgonen och banan var lerig. Dock kan jag inte skryta med lika mycket lera som Fredrik samlade på sig i Munsingen, det tog bara en timme att tvätta min cykel jämfört med två på Fredriks hoj. 
Fredrik hoppade omkring på kryckorna och langade. Tack för det. Det var fint i Schwiz, dyrt dock... 

angelica